Salatalık fidesi ne zaman ekilir? sorusuna cevap olarak genellikle sonbahar ayında tohumu, ilkbahar ve yaz aylarında da fide olarak ekilmesi tavsiye edilmektedir. Salatalık tohumu ve fidesinin mevsiminde ekilmesi ürünün kalitesine büyük oranda etki etmektedir.
Salatalık Hangi Ayda Ekilir? Ferahlığı ile bilinen, kokusu ile kendine hayran bırakan salatalığı bahçenizde ya da balkonunuzda yetiştirmek istiyorsanız mart, nisan aylarında ekim yapabilirsiniz. Domates tohumunda olduğu gibi salatalık tohumu da düşük sıcaklıkta dikilmeye elverişli değil.
Contents
- 1 Nisan: salatalık, salatalık ve salatalık ekilebilir.?
- 2 Haziran: salatalık, salatalık ve salatalık ekilir.?
- 3 Hangi ayda sebze ekilir?
- 4 Salatalık fidesi ne zaman toprağa dikilir?
- 5 Salatalık kaç günde çıkar?
- 6 Fidelik tohum ne zaman ekilir?
- 7 Salatalık kaç günde bir sulanır?
- 8 Salatalık fidesi güneşi sever mi?
- 9 Salatalık nasil hizli buyur?
- 10 Salatalık tohumu ekildikten kaç gün sonra çıkar?
- 11 Biber tohumu kaç günde çıkar?
- 12 Salatalık ne zaman toplanır?
- 13 Tohum çimlendirme hangi aylarda yapılmalı?
- 14 Havuç ekimi ne zaman yapılır?
- 15 Salatalık her gün sulanır mı?
- 16 Salatalığa ne zaman su verilir?
- 17 Salatalık fidesi çok su ister mi?
- 18 Salatalık fidesi ne zaman meyve verir?
- 19 Ekim ayında ne ekilir?
- 20 Hangi ayda hangi sebze tohumu ekilir?
Nisan: salatalık, salatalık ve salatalık ekilebilir.?
Nisan: Salatalık, roka, karnabahar, patlıcan, chery domates, çarliston biber, bezelye, kabak ekilebilir. Mayıs: Fasulye, Mısır, havuç, kabak, maydanoz, dereotu, brokoli ekilmektedir. Haziran: Salatalık, fasulye, karnabahar, beyaz kabak, brokoli, dereotu ve roka ekilebilmektedir.
Haziran: salatalık, salatalık ve salatalık ekilir.?
Haziran: Salatalık, fasulye, karnabahar, beyaz kabak, brokoli, dereotu ve roka ekilebilmektedir. Temmuz: Fasulye, havuç, brokoli, Mısır, roka temmuz ayında ekilebilen sebzelerdir. Ağustos: Mısır, brokoli, dereotu, maydanoz, roka ekilir. Eylül: Bakla, kekik, biberiye, Mısır, maydanoz, lavanta eylül ayında ekilebilen sebzeler arasındadır.
Hangi ayda sebze ekilir?
Sıcaklığı seven ve yaz aylarında yetişebilen bir sebzeyi diğer mevsimlere ait aylarda ekerseniz onun gelişmesi de hayal olur. Hangi sebze hangi ayda ekilir merak ediyorsanız aşağıdan sebze ekim aylarını detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. Hangi Ayda Hangi Sebze Ekilir? – Aylara Göre Ekim Tablosu
Salatalık fidesi ne zaman toprağa dikilir?
Salatalık, tohum ve fide olarak ekilebiliyor. Tohum olarak ekilecekse en uygun Ekim ayıdır. Fide olarak ekilecekse Nisan ayının sonundan Haziran ayının sonuna kadar ekebilirsiniz.
Salatalık kaç günde çıkar?
Salatalık nemli bezde ya da bir suyun içinde kolay bir şekilde çimlenebilir. Nemli bir bezde ya da suyun içinde 3 gün gibi kısa bir sürede salatalık tohumunun çimlenmesi mümkündür. Bahçede ya da tarlada salatalık yetiştirilecekse tohumların çimlenmesi yaklaşık olarak 8 ile 10 gün arasını bulabilir.
Fidelik tohum ne zaman ekilir?
Mart ve Nisan aylarının ideal tohum ekim zamanı olarak gösteriliyor. 20 Mayıs’a kadar sebze tohumunun ekimi yapılabiliyor; ancak geç ekilen tohumda verimin bir nebze düştüğü belirtiliyor.
Salatalık kaç günde bir sulanır?
Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.
Salatalık fidesi güneşi sever mi?
Hıyarın direkt güneş ışığı isteği azdır. Ancak ışık miktarı ve süresinin azalması hıyar bitkilerinde erkek çiçek oluşumunu artırır. Işık miktarının 6000-8000 Lux, ışıklanma süresinin de 12 saatten fazla olması dişi çiçek oranını artırır.
Salatalık nasil hizli buyur?
Bir saksıya maksimum 10 adet tohum koyun. Salatalık tohumlarının üzerine hafifçe toprak ekleyin. Toprağı çok fazla bastırmamaya özen gösterin. Bu sayede daha hızlı ve çabuk büyürler.
Salatalık tohumu ekildikten kaç gün sonra çıkar?
işlenmiş toprağa salatalık(hıyar) tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 2-2,5 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 8-10 gün içerisinde gerçekleşecektir.
Biber tohumu kaç günde çıkar?
işlenmiş toprağa biber tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 0,5-1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 12-20 gün içerisinde gerçekleşecektir.
Salatalık ne zaman toplanır?
Çeşidin erkencilik özelliği ile yetiştirme ve bakım şartlarına göre tohum ekiminden 55-70 gün sonra hasata başlanabilir. Hıyarlarda ilk hasat için en uygun zaman meyvelerin normal çeşit iriliğinin 1/3’ü veya en fazla 1/2’sini aldığı zamandır.
Tohum çimlendirme hangi aylarda yapılmalı?
Tohum Ne Zaman ve Nasıl Ekilir? Tohum ekimi Mayıs aylarına doğru sıcak aylarda yapılmalıdır.
Havuç ekimi ne zaman yapılır?
Yaklaşık olarak ülkemizde havucun ekim zamanı; şubat, mart, nisan, mayıs, haziran, temmuz aylarına denk gelir. Havuç tohumunun çimlenmesi 12.7 ila 23.8 derecelerinde olur. Havuçlar çoğunlukla fideden nakledilmez, direkt toprağa ekilir.
Salatalık her gün sulanır mı?
Bitki meyve bağlayana kadar sulama işleminde aşırıya kaçılmamalıdır. Meyve bağladıktan sonra bitkinin sulama işlemine oldukça dikkat etmek gerekmektedir. Salatalık Kaç Günde Bir Sulanmaktadır. Su bitki için bir besin elementidir ve bitki içerisinde taşıyıcı olarak görev yapmaktadır.
Salatalığa ne zaman su verilir?
Meyve bağladıktan sonra hıyara bol ve sık su vermelidir. Sıcak ve kuru havalarda her hasattan sonra yani fki günde bir su verilmelidir. Düzensiz sulama meyvelerde şekil bozukluklarına neden olur. Bitkinin su ihtiyacı karşılanmazsa meyvelerde acılaşma görülür.
Salatalık fidesi çok su ister mi?
Salatalık, suyu çok sever ama her bitkide olduğu gibi salatalıkta da fazla su, köklere zarar verir. Doğru nem seviyesini tutturmak için, dört su akıtma deliği olan plastik saksı mükemmel bir seçim olacaktır.
Salatalık fidesi ne zaman meyve verir?
Çoğu salatalık, ekildikten sonra 55-70 gün içinde toplanmaya hazır hale gelir.
Ekim ayında ne ekilir?
Ekim Ayında Hangi Sebze Ekilir?
Hangi ayda hangi sebze tohumu ekilir?
Tohum ekimi Mayıs aylarına doğru sıcak aylarda yapılmalıdır. Tohum ekimi yapılacağı zaman bahçenin uygun derinlikte kazılması gerekir. Toprak beklendikten sonra toprak havalandırılır ve tohum ekimi için hazır bir hale getirilir.