işlenmiş toprağa salatalık(hıyar) tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 2-2,5 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 8-10 gün içerisinde gerçekleşecektir.
Contents
- 1 Salatalık çekirdeği ne zaman ekilir?
- 2 Salatalık kaç günde çıkar?
- 3 Tohumdan salatalık nasıl yetişir?
- 4 Salatalık kaç günde bir sulanır?
- 5 Salatalık fidanı ne zaman dikilir?
- 6 Salatalık ekimi ne zaman yapılır?
- 7 Biber tohumu kaç günde çıkar?
- 8 Salatalık ne zaman ekilir hangi ayda?
- 9 Salatalık tohumu nasıl elde edilir?
- 10 Yer salatalığı nasıl ekilir?
- 11 Tarlaya tohum nasıl ekilir?
- 12 Salatalık her gün sulanır mı?
- 13 Salatalığa ne zaman su verilir?
- 14 Salatalık fidesi çok su ister mi?
Salatalık çekirdeği ne zaman ekilir?
Salatalık Tohumu Ne zaman Ekilir ve Dikilir? Salatalık, tohum ve fide olarak ekilebiliyor. Tohum olarak ekilecekse en uygun Ekim ayıdır. Fide olarak ekilecekse Nisan ayının sonundan Haziran ayının sonuna kadar ekebilirsiniz.
Salatalık kaç günde çıkar?
Salatalık nemli bezde ya da bir suyun içinde kolay bir şekilde çimlenebilir. Nemli bir bezde ya da suyun içinde 3 gün gibi kısa bir sürede salatalık tohumunun çimlenmesi mümkündür. Bahçede ya da tarlada salatalık yetiştirilecekse tohumların çimlenmesi yaklaşık olarak 8 ile 10 gün arasını bulabilir.
Tohumdan salatalık nasıl yetişir?
Salatalık tohumu ekim derinliği 2-2,5 cm, sıralar üzeri ekim mesafesi 40-50 cm,sıralar arası ekim mesafesi 120-130 cm arasında olmalıdır. Toprak hazırlığı ise, toprak kışın derin sürülmektedir. İyi verim alınması için, 4 yılda bir ekim nöbeti uygulanmaktadır. Tohumla üretim, sırıklar kurularak üretim yapılmaktadır.
Salatalık kaç günde bir sulanır?
Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.
Salatalık fidanı ne zaman dikilir?
Salatalık tohumu ve fidesinin mevsiminde ekilmesi ürünün kalitesine büyük oranda etki etmektedir. Bu da demektir ki tohum olarak eylül ekim aylarında ekilmesinde fayda vardır. Fide olarak ta nisan ayının sonlarından haziran ayının sonlarına doğru ekilmesi daha verimli olmasına nenden olmaktadır.
Salatalık ekimi ne zaman yapılır?
Salatalığı yetiştirmek için ekim zamanı oldukça önemlidir. Salatalık genellikle ilkbahar aylarında yetiştirilmeye başlanır. Ama sonbahar ve yaz ayları da salatalık ekimi için uygundur. Evde Salatalık Nasıl Yetiştirilir?
Biber tohumu kaç günde çıkar?
işlenmiş toprağa biber tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 0,5-1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 12-20 gün içerisinde gerçekleşecektir.
Salatalık ne zaman ekilir hangi ayda?
Salatalık Hangi Ayda Ekilir? Ferahlığı ile bilinen, kokusu ile kendine hayran bırakan salatalığı bahçenizde ya da balkonunuzda yetiştirmek istiyorsanız mart, nisan aylarında ekim yapabilirsiniz. Domates tohumunda olduğu gibi salatalık tohumu da düşük sıcaklıkta dikilmeye elverişli değil.
Salatalık tohumu nasıl elde edilir?
Tohumluk bırakılan salatalık haricindeki diğer salatalıklar bitkiden toplanabilir. Tohumluk bırakılan salatalık iyice büyüyüp olgunlaşana kadar beklenir. Rengi sararır, bitkinin kurumaya başlaması ile birlikte tohumluk olarak bırakılan salatalıktan tohum alma işlemi için kopartılır.
Yer salatalığı nasıl ekilir?
Saksınızı toprakla doldurduktan sonra toprağın orta kısmında çok derin olmayacak şekilde oyuk açın. Bu oyuğun içine dikkatlice salatalık tohumlarını yerleştirin. 1 saksı için 8-10 adet tohum yeterli olacaktır. Tohumları oyuğa koyduktan sonra üzerine yeniden toprak serpiştirin.
Tarlaya tohum nasıl ekilir?
Viyole Tohum Ekimi
Viyol gözlerine, kalem yada çivi gibi sivri bir cisimle 0,5 – 1 cm derinliğinde delikler açılır ve bu deliklere tohumlar yerleştirilerek üzerileri kapatılır ve su verilir. Sonrasında viyoller sprey yardımıyla sulanarak tohumun çimlenmesi sağlanır.
Salatalık her gün sulanır mı?
Bitki meyve bağlayana kadar sulama işleminde aşırıya kaçılmamalıdır. Meyve bağladıktan sonra bitkinin sulama işlemine oldukça dikkat etmek gerekmektedir. Salatalık Kaç Günde Bir Sulanmaktadır. Su bitki için bir besin elementidir ve bitki içerisinde taşıyıcı olarak görev yapmaktadır.
Salatalığa ne zaman su verilir?
Meyve bağladıktan sonra hıyara bol ve sık su vermelidir. Sıcak ve kuru havalarda her hasattan sonra yani fki günde bir su verilmelidir. Düzensiz sulama meyvelerde şekil bozukluklarına neden olur. Bitkinin su ihtiyacı karşılanmazsa meyvelerde acılaşma görülür.
Salatalık fidesi çok su ister mi?
Salatalık, suyu çok sever ama her bitkide olduğu gibi salatalıkta da fazla su, köklere zarar verir. Doğru nem seviyesini tutturmak için, dört su akıtma deliği olan plastik saksı mükemmel bir seçim olacaktır.