Saksıda Domates Nasıl Ekilir?

Toprağın tam ortasına domates tohumlarını ekleyin ve üzerine bir miktar daha toprak atın. Yetiştirme faslını domatesleri kesip yapmak istediğinizde ise saksının alt kısmına toprak, ortasına domates çekirdekleri, üstüne ise yine toprak eklemelisiniz.

Domates evde nasıl ekilir?

Domates tohumları mart ayı sonunda saksıda ve balkondaki yerini alabilir. Tohumları bölmeli, hava delikli saksılara dikin. Toprağı sürekli nemlendirin. Fidelerin çıktığını gözlemlediğinizde güneşli ortama saksınızı taşıyın.

Domates biber kaç günde bir sulanır?

Domatesin sulanması iklim koşullarına bağlıdır. Biber: Karık yöntemi ile sulanır. Bitkilerin su ile direk teması olmamalıdır. Sulamalara başlandıktan sonra 7-10 günlük sulama aralıklarıyla devam edilir.

Domatese kaç günde bir su verilir?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

En iyi domates nasıl yetiştirilir?

Domates tarlada ve saksıda yetiştirmek için uygun bir sebzedir. Domates fidesi ekildiği toprakta ne çok altta ne de çok üstte bulunmalıdır. Yeterli güneş ve bol su ile beslenen domates fideleri kısa sürede gelişmeye başlarlar. Ancak domatesin toprağı soğuksa, çimlenme yavaşlayacağından gelişme hızı da düşer.

You might be interested:  Domates Suyu Kavanozda Nasıl Saklanır?

Domates fidesi nasıl hızlı büyür?

Saksının 3 te birini verimli bahçe toprağı ile doldurup domates fidesini buraya dikin. Bitki gelişip gübreleme dönemi gelince, organik gübre karıştırdığınız bahçe toprağını saksınıza yavaş yavaş ekleyin. Her seferinde domatesiniz yeni eklediğiniz toprağa kök salacak ve saçak kökler taze gübreyi daha rahat alacaktır.

Domates ektikten sonra bakımı nasıl yapılır?

Domates ektikten sonra bakım nasıl yapılmaktadır? Derin sürümle hazır olan toprak, sonbaharda 3-4 ton/da ahır gübresi alır. İlkbaharda ise karık hazırlığından önce taban gübresi alır. Fosforlu gübrenin tamamı gider. Diğerlerin üçte biri taban gübresi olarak gider.

Biber sulama kaç günde bir sulanır?

Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.

Biber kaç gün arayla sulanır?

Biber sulaması sık fakat az olmalıdır. Sıcak havalar başladığında kumlu olan toprağa 2-3 günde bir bunun yanı sıra ağır topraklara ise 3-7 günde bir sulama yapılması uygundur. Çok fazla su, toprak hastalık ve zararlılarının artmasına neden olmaktadır.

Domates hangi gübreyi sever?

Domates hangi gübreyi sever yerine hangi besin maddelerine ne kadar ihtiyaç duyduğuna odaklanmalıyız. Domates bitkileri için azot, fosfor ve potasyum gibi makro besinlerin yanı sıra magnezyum, kalsiyum, bor ve çinko gibi temel mikro besinlere ihtiyaç duyar.

Domates sulama nasıl yapılır?

Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır. Çiçeklenme döneminde yaşanılacak nem eksikliği verimi olumsuz etkiler. Hasat zamanı ise yapılacak aşırı sulama yavaş olgunlaşmaya sebep olur.

Domates kaç litre su ister?

2.1 Su. Uygun sulama metodu (Resim 3) yüksek verim ve kalitenin elde edilmesinde temel özellik taşır. Domates açık arazide 6.000 m3/ha ve sera koşullarında 10.000 m3/ha suya ihtiyaç duyar.

You might be interested:  Marul Hangi Mevsim Yetişir?

Domateslerin verimli olması için ne yapmalı?

Dekara 40 kg, taban gübresi 20 potasyum sülfat gübresi kullanılması gerekmektedir. Domates veriminin yüksek oranda olması için gübreleme önemli olmaktadır. Düzenli sulamalarda domatesin çatlamasına önlem alınmaktadır. Bu şekilde, ürün verim ve kalitesi artmaktadır.

En iyi domates nerede yetişir?

Domates Nerede Yetişir? Domates ülkemizde en çok Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinde yetiştiriliyor. Domatesin en çok yetiştirildiği iller arasında ise Antalya, Bursa ve Manisa sayılıyor.

En lezzetli domates nerede yetişir?

ÜRETİMDE ANTALYA 1. SIRADA. Domates üretiminin il bazında dağılımı incelendiğinde Antalya’nın 2 milyon 410 bin tonla (yüzde 19,1) ilk sırada yer aldığı görüldü. Bu ili 1 milyon 575 bin tonla (yüzde 12,5) Bursa, 975 bin tonla (yüzde 7,7) Manisa, 945 bin tonla (yüzde 7,5) İzmir ve 941 tonla (yüzde 7,5) Mersin takip etti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *