Kırmızı Lahana Tohumu Ne Zaman Ekilir?

Lahana tohumlarımızı, ilkbaharın don döneminden 6 ila 8 hafta önce kapalı alana veya saksılara ekebiliriz. Çoğu durumda, lahana yetiştirmek için uygun sıcaklık 12-23 ° C derecedir. Bitkilerimiz 3-4 yaprak geliştirinceye kadar düzenli olarak sulama yapmamız gerekir. Bitkiler ekim işleminden 18-38 gün sonra dikime hazırdırlar.
Lahana tohumu ekimi genelde İlkbahar, Sonbahar ve yaz ayları içindeki aylar tavsiye edilir.Lahana tohumunda tohumun kalitesi ve ekimi; hasadın verimliliği açısından önemlidir. Lahana tohumu ekim derinliği 0,5 -1 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 20-30 cm,sıralar arası 45-60 cm arasındadır.

Kırmızı lahana ne zaman ekilir?

Dikimlerde Haziran ayı ile Ağustos ayı- nın sonuna kadar yapılabilir. İyi bir lahana fidesi 5- 10 yapraklı, sağlam ve kuvvetli, aynı zamanda pişkin fazla boylanmamış fide olmalıdır. Kırmızı baş lahana fidesinin tarlaya dikimi ağustosun 15’ine kadar ya- pılmalıdır.

Mor lahana fidesi ne zaman dikilir?

Lahana fidesi dikimi için yılın en doğru zamanları havanın rüzgârsız ve aynı zamanda serin olduğu Eylül, Ekim ve Kasım ayları olmaktadır. Lahana fidesinin dikileceği zaman güneşin geliş açısı ve verdiği ısı oldukça önemlidir bu nedenle de fide toprağa dikilirken mutlaka güneş açısına denk gelen bir yere dikilmelidir.

Lahana tohumu hangi ayda dikilir?

Lahana Tohumu Ne Zaman Ekilir? Tohum ekimleri mayıs ayında başlayıp ağustos ayına kadar devam edebilmektedir. Bölge özelliğine göre ilkbaharda tohum tavalarına ekilmeğe başlansa da yaz ayları uzun ve sıcak geçen yerlerde Haziran Temmuz gibi daha geç aylarda yapılmaktadır.

You might be interested:  Kara Lahana Ne Zaman Ekilir?

Lahana hangi ayda dikilir?

Tohum ekimleri Mayıs ayında başlayıp Ağustos ayına kadar kademeli olarak devam edebilir. Dikimlerde Haziran ayı ile Ağustos ayının sonuna kadar yapılabilir. Ekim ve dikimde etkili olan konu pazara ürün çıkartma zamanıdır. Hasatlar Ekim-Kasım ayı ile Mart ayları (erken ilkbahar) arasında yapılır.

Mor lahana ne zaman çıkar?

Şubat ayında sebze olarak brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, ıspanak, pırasa, pancar, havuç, turp, kereviz, mor lahana, brokoli, taze yeşil kabak tüketirken meyve olarak ise mandalina, elma, portakal, muz, armut, greyfurt, ayva tüketebilirsiniz.

Kırmızı lahana dönüme kaç ton verir?

Kırmızı lahana yetiştiriciliğinde dekardan 4 ila 7.8 ton verim alınabilmektedir.

Kara lahana suyu sever mi?

Lahana suyu seven bir sebzedir. İlk sulama bitki kökü çevresinde çatlak meydana gelmeye başladığında yapılır. Bu nedenle toprak yapısı, yağış durumu, bitkinin gelişme durumuna göre düzenli sulama yapılır.

Brüksel lahana tohumu ne zaman ekilir?

TOHUM EKİMİ: Tohum Nisan-Haziran 15’e kadar olan dönemde yastık veya viyollere ekilir. Fideler 4-6 hafta sonra dikim büyüklüğüne gelir. FİDE DİKİMİ: Haziran ve Temmuz aylarında tavladaki yerlerine dikilir.

Kale tohumu ne zaman ekilir?

Tohum Ekim Zamanı:İlkbahar,sonbahar, iç mekanda her zaman. Tohum Ekim Mesafesi:Sıra arası 50-80 cm, sıra üzeri 100-110 cm arası. 1 gramdaki Tohum Sayısı:Çeşide göre 3-7 adet arasında olabilir.

1 dönüme ne kadar lahana ekilir?

Bu amaçla hazırlanan soğuk yastıklara lahana tohumları metrekareye 5 gr. hesabıyla serpme olarak Şubat-Mart aylarında serpme veya sıraya ekilir. 1000 adet bitki için 8-10 gr., 1 dekar için 20-50 gr. tohum gerekir. Bu amaçla 20-30 m²’lik bir yastık yeterlidir.

Sarmalık kara lahana ne zaman ekilir?

Kara lahana genellikle İlkbahar, Sonbahar ve Yaz aylarında ekilmesi önerilmektedir. Bu mevsimlerde ekilen Kara lahana, en verimli hasat işlemini sizlere sağlayacaktır. Eviniz de ya da bahçenizde rahatlıkla ekebilir ve doğal lezzete erişebilirsiniz.

You might be interested:  Yeşil Domates Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Lahana karnabahar ne zaman ekilir?

Genel olarak tohum ekimi Nisan-Mayıs-Haziran- Temmuz aylarında yastıklara sıraya veya serpme olarak yapılır. En uygun ekim sistemi 10 cm sıra arası verilerek yapılan sıravari ekimdir. Tohumlar yastıklarda şartlara bağlı olarak 8-15 gün içersinde çimlenirler.

Lahana tohumu nasil yapilir?

Lahana tohumu iki şekilde geliştirilebilir. Birinci adımda fide şeklinde yetiştirilerek toprağa verilmesi ve ikinci adımda direk olarak topraktan geliştirilmesidir. İki adımda da tohumların toprakla buluşmasının sıcak aylarda yapılmasına dikkat edilmesi gerekir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *