Kara lahana insandaki hücrelerin yenilenmesini ve yıpranmasını engeller. Doğal ilaç özelliği taşıyan bu besin, kanser hücrelerinin oluşumunu engeller. Kemik erimesi ve eklem hastalıklarına da çok iyi gelmektedir.
Contents
- 1 Kara lahananın hangi hastalığa iyi gelir?
- 2 Mor lahana hangi hastalığa iyi gelir?
- 3 Kara lahana iltihaba iyi gelir mi?
- 4 Kara lahana nasıl yenmeli?
- 5 Kara lahana kimler yiyemez?
- 6 Kırmızı lahana hangi hastalıklara iyi gelir?
- 7 Mor lahana bağırsakları çalıştırır mı?
- 8 Kırmızı lahana zararları nelerdir?
- 9 Kırmızı lahana nasıl yenmeli?
- 10 Lahana ağrıyan bölgeye nasıl uygulanır?
- 11 Kadınlar göğsüne neden lahana sarar?
- 12 Lahana yaprakları neye iyi gelir?
- 13 Kara lahana nasil kullanilir?
- 14 Kara lahana zararları nelerdir?
Kara lahananın hangi hastalığa iyi gelir?
Kara lahananın faydalarını sıralayacak olursak:
Mor lahana hangi hastalığa iyi gelir?
– Bağışıklık sistemine direkt etki eden mor lahana, vücudun hastalıklara karşı direncini artırıyor. – Baş ağrılarını azaltıcı etkisi olan mor lahana, yaprağı direkt olarak başa kompres edilirse ağrıyı dindiriyor. – İçerdiği yüksek miktarda sülfür sayesinde akne ve sivilceleri tedavi ediyor.
Kara lahana iltihaba iyi gelir mi?
Lahana, çok besleyici ve faydalı bir sebzedir. Güçlü bir antioksidan olan lahana iltihap önler, kalp hastalıkları, karaciğer yağlanmasına kaşı koruyucudur. İçerdiği yüksek miktarda A, C ve K vitamini sayesinde bağışıklık sistemini destekler ve kansere karşı korur.
Kara lahana nasıl yenmeli?
Genellikle karalahana dolması şeklinde tüketilir. İri, kat kat ve kalın koyu yeşil yapraklıdır. Dünya çapında da yaygın olarak kullanılan bir sebzedir. Pişirilerek tüketildiği gibi salatalarda çiğ olarak da kullanılmaktadır.
Kara lahana kimler yiyemez?
Eğer guatra yatkınlığınız varsa, tükettiğiniz karalahana miktarına dikkat edin. Kendi küçük, işlevi büyük tiroit bezi, tüm vücudumuzu yakından ilgilendiren yapıların başında geliyor. Ürettiği hormonlar aracılığıyla metabolizmada kilit rol oynayan bu organda da birtakım sorunlar ortaya çıkabiliyor.
Kırmızı lahana hangi hastalıklara iyi gelir?
Kırmızı Lahananın Faydası
Mor lahana bağırsakları çalıştırır mı?
Yüksek oranda C vitamini ve sülfür içerdiğinden vücut sağlığına oldukça olumlu katkılarda bulunur. Suyu sıkılıp içilen kırmızı lahananın kan basıncını azaltığı, sindirimdeki hücreleri yenilediği biliniyor. Bunun dışında kabızlık gibi sorunlar sırasında tüketerek bağırsakların fonksiyonlarını artırır.
Kırmızı lahana zararları nelerdir?
Kırmızı lahana bol miktarda folik asit ve potasyum içeren bir sebzedir. C ve K vitaminleri bakımından da zengindir.
Kırmızı lahananın çok miktarda tüketimi şu sorunlara da sebep olabilir;
Kırmızı lahana nasıl yenmeli?
Kırmızı lahanayı doğrayıp bol tuz ile derin bir kapta bir gün bekletin. Ertesi gün elinizle suyunu sıkıp süzdürdükten sonra kavanoza doldurun. Ağzına kadar üzüm sirkesiyle doldurup, salata yapmaya hazır hale getirin.
Lahana ağrıyan bölgeye nasıl uygulanır?
Pembenar’ın haberine göre yeterince ısınan folya içindeki lahanaları ağrı veya ödem oluşan bölgeye sarın. Üzerini streç filmle iyice kapatın. Bir saat boyunca rahatsızlık duyduğunuz bölgede bekletin. Lahanayı çıkardıktan sonra bölgeyi temizlemeniz gereklidir.
Kadınlar göğsüne neden lahana sarar?
Özellikle yeni doğum yapan ve emziren kadınların göğüslerinde hissettikleri ağrılar için doğal bir ağrı kesici oluyor bildiğiniz lahana yaprakları. Meme içindeki sütün tamamen boşalamaması durumunda ve emzirmenin getirdiği acı ve ağrılar çekilmez olduğunda lahana yapraklarına başvurabilirsiniz.
Lahana yaprakları neye iyi gelir?
Tiroid bezleri için: Eğer tiroid bezinizin çalışmasında sorun varsa boğaz bölgenize lahana yapraklarını sarın ve bandajlayın. Gece bu şekilde uyuduktan sonra sabah yaprakları çıkartın. Baş ağrısı için: Stres ve yorgunluk sebebiyle yaşadığınız baş ağrılarından kurtulmak için de lahana yaprakları birebir.
Kara lahana nasil kullanilir?
Kara lahana, birçok yemek çeşidine yakışabilen bir besindir. Kara lahanayı kavurma, haşlama, buharda pişirme yöntemleri ile hazırlayabilir; çorba, sarma, börek, yemek, salata olarak tüketebilirsiniz. Bunun yanı sıra haşladıktan sonra mikserden geçirerek püre haline getirebilir ve et yemeklerinin yanında sunabilirsiniz.
Kara lahana zararları nelerdir?
Kara lahana zararları
Kara lahananın, vücuttaki iyot emilimini azaltması söz konusu olabilir bu yüzden haftada en fazla 3 kez tüketmeniz tavsiye edilir. Eğer daha fazla tüketecekseniz lahanaya iyotlu tuz dökerek tüketin.