Domateslerin Sulanması Nasıl Yapılır? Her bir sıra arasında derinliği 15’er cm olan karıklar açın, karıkların uzunluğuna göre hortum ayarlayıp, ayarlanan hortumlara iğneler ile delikler açın. Hortumun ucunu su sızdırmayacak şekilde ikiye katlayın ve ip ile sarın.
Domates fideleri saksılardaki yerini aldıktan sonra toprak hep nemli kalacak şekilde domates sulama sıklığı işlemine devam edilmelidir. Domates aynı zamanlarda sulanmaya seven bir bitki olduğu için belirlenen bir zamanda sürekli aynı şekilde sulanmalıdır.
Contents
- 1 Domatese kaç günde bir su verilir?
- 2 Yeni dikilen fide kaç günde sulanır?
- 3 Domates sulama nasıl yapılır?
- 4 Domatesin verimli olmasi icin ne yapmali?
- 5 Saksida domates biber kac gunde Sulanir?
- 6 Domates kaç litre su ister?
- 7 Biber fidesi kaç günde bir sulanır?
- 8 Salatalık fidesi dikildikten sonra kaç günde bir sulanır?
- 9 Salatalık fidesi kaç günde bir sulanır?
- 10 Domatese ne zaman su verilir?
- 11 Domates ektikten sonra bakımı nasıl yapılır?
- 12 Domates hangi gübreyi sever?
- 13 Domateste yüksek verim nasıl alınır?
- 14 Domatese ilaç ne zaman atılır?
- 15 Domates fidesi güneşi sever mi?
Domatese kaç günde bir su verilir?
Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.
Yeni dikilen fide kaç günde sulanır?
Fideler tutana kadar bir iki kez sulama yapılır. Daha sonra ilk meyveler görülene kadar mümkünse sulama yapılmamalıdır. Eğer çok kurak giderse bu devrede de bir iki sulama yapılabilir. Normal sulamaya yörelerin iklim koşullarına göre değişik zamanlar da başlanır ve 7 ile 12 gün aralar ile sulamalar yapılır.
Domates sulama nasıl yapılır?
Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır. Çiçeklenme döneminde yaşanılacak nem eksikliği verimi olumsuz etkiler. Hasat zamanı ise yapılacak aşırı sulama yavaş olgunlaşmaya sebep olur.
Domatesin verimli olmasi icin ne yapmali?
Domates verimini arttırmak için gübreleme yapmak gerekli olmaktadır. Bununla birlikte iklim, toprak isteği, sıcaklık, toprak hazırlığı, sulama, çapalama ve bakım işlemleri de verimi arttıran diğer yöntemler olmaktadır.
Saksida domates biber kac gunde Sulanir?
Domates fidelerinin sağlıklı şekilde büyümesi için 3 günde 1 defa olacak şekilde sulamalısınız.
Domates kaç litre su ister?
2.1 Su. Uygun sulama metodu (Resim 3) yüksek verim ve kalitenin elde edilmesinde temel özellik taşır. Domates açık arazide 6.000 m3/ha ve sera koşullarında 10.000 m3/ha suya ihtiyaç duyar.
Biber fidesi kaç günde bir sulanır?
Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.
Salatalık fidesi dikildikten sonra kaç günde bir sulanır?
Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.
Salatalık fidesi kaç günde bir sulanır?
13 Kök bölgesindeki toprağın dikim sırasında dağılmaması için dikimden yaklaşık 12 saat önce fidelere su verilmelidir.
Domatese ne zaman su verilir?
Kumlu ve hafif, geçirgenliği fazla topraklarda, gübre; ekim veya dikimden sonra verilirken ağır bünyeli, geçirgenliği az olan topraklarda ekim veya dikimden önce verilmelidir.
Domates ektikten sonra bakımı nasıl yapılır?
Domates ektikten sonra bakım nasıl yapılmaktadır? Derin sürümle hazır olan toprak, sonbaharda 3-4 ton/da ahır gübresi alır. İlkbaharda ise karık hazırlığından önce taban gübresi alır. Fosforlu gübrenin tamamı gider. Diğerlerin üçte biri taban gübresi olarak gider.
Domates hangi gübreyi sever?
Domates hangi gübreyi sever yerine hangi besin maddelerine ne kadar ihtiyaç duyduğuna odaklanmalıyız. Domates bitkileri için azot, fosfor ve potasyum gibi makro besinlerin yanı sıra magnezyum, kalsiyum, bor ve çinko gibi temel mikro besinlere ihtiyaç duyar.
Domateste yüksek verim nasıl alınır?
Dekara 40 kg, taban gübresi 20 potasyum sülfat gübresi kullanılması gerekmektedir. Domates veriminin yüksek oranda olması için gübreleme önemli olmaktadır. Düzenli sulamalarda domatesin çatlamasına önlem alınmaktadır. Bu şekilde, ürün verim ve kalitesi artmaktadır.
Domatese ilaç ne zaman atılır?
İlaçlamanın ilk belirtilerin görüldüğü zaman veya çiçeklenme döneminin başında 10 gün arayla yapılması gerekiyor.
Domates fidesi güneşi sever mi?
Güneşi sever. Gün içerisinde 6-8 saat güneş alabilir.