Domates Fidesi Sulama Nasıl Olmalı?

Domates tohumlarını büyük saksılara ekmeden önce küçük pet bardakları toprakla doldurun. Doldurmuş olduğunuz toprağa bir kalem yardımı ile yuvarlak çukurlar açın. Tohumlarınızı açmış olduğunuz ve bir cm derinliği geçmeyen çukurlara yerleştirin. Çukurun üzerini ince elenmiş torf ile örterek bir fısfıs sulama gereci ile nemlendirin.

Domates fidesi kaç günde bir sulanır?

Kurak bölge şartlarında domatesin su ihtiyacı genel olarak şöyle bir dağılım gösterir; Mayıs ayında 3 günde bir su, Haziran ayında 2 günde bir su, Temmuz ayında 6 günde 5 su, Ağustos ayında 7 günde 4 su, Eylül ayında haftada bir olmak üzere toplam 18 kez sulanmalıdır.

Domatesler ne zaman sulanmaz?

Domates bitkisi nemi sever, su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır. Çiçeklenme döneminde yaşanılacak nem eksikliği verimi olumsuz etkiler.

Yeni dikilen fide kaç günde sulanır?

Fideler tutana kadar bir iki kez sulama yapılır. Daha sonra ilk meyveler görülene kadar mümkünse sulama yapılmamalıdır. Eğer çok kurak giderse bu devrede de bir iki sulama yapılabilir. Normal sulamaya yörelerin iklim koşullarına göre değişik zamanlar da başlanır ve 7 ile 12 gün aralar ile sulamalar yapılır.

You might be interested:  Domates Ne Içerir?

Domates kaç litre su ister?

2.1 Su. Uygun sulama metodu (Resim 3) yüksek verim ve kalitenin elde edilmesinde temel özellik taşır. Domates açık arazide 6.000 m3/ha ve sera koşullarında 10.000 m3/ha suya ihtiyaç duyar.

Domatesin verimli olmasi icin ne yapmali?

Domates verimini arttırmak için gübreleme yapmak gerekli olmaktadır. Bununla birlikte iklim, toprak isteği, sıcaklık, toprak hazırlığı, sulama, çapalama ve bakım işlemleri de verimi arttıran diğer yöntemler olmaktadır.

Domates fidesi güneşi sever mi?

Güneşi sever. Gün içerisinde 6-8 saat güneş alabilir.

Domatesin çiçekleri neden dökülür?

Polen oluşumuna bağlı olarak ortaya çıkar, yetersiz polen sayısı bitkinin çiçeklerinin döllenmesinde aksamalara neden olur. Polen miktarı yeterliyse bunu suni yollardan bitkiyi sallayarak biz yardımcı olabiliriz. Havalanmasına dikkat etmekte önemlidir.

Domates çiçek açtıktan sonra ne zaman sürede meyve verir?

Kısaca, tohumdan yetişen bir domates üç aylıkken çiçek açma olgunluğuna gelir. Çiçekler derhal meyve büyütmeye başlar. Domates meyvelerinin büyüyüp kızarması yani tam olgunlaşması çeşide, kültivara göre 6 hafta ile 3 ay arasında değişir.

Domateste yüksek verim nasıl alınır?

Dekara 40 kg, taban gübresi 20 potasyum sülfat gübresi kullanılması gerekmektedir. Domates veriminin yüksek oranda olması için gübreleme önemli olmaktadır. Düzenli sulamalarda domatesin çatlamasına önlem alınmaktadır. Bu şekilde, ürün verim ve kalitesi artmaktadır.

Biber fidesi kaç günde bir sulanır?

Sıcak havalarda, kumlu topraklarda her 2-3 günde bir, ağır topraklarda 3-7 günde bir sulama yapılmalıdır.

Salatalık fidesi dikildikten sonra kaç günde bir sulanır?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Böylece bu dönem esnasında fazla sulama yapılması beraberinde bitkinin sararmasına (boğulmasına) neden olmaktadır. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

You might be interested:  Su Kaplumbağası Yemek Yemiyorsa Ne Yapmalı?

Salatalık fidesi kaç günde bir sulanır?

13 Kök bölgesindeki toprağın dikim sırasında dağılmaması için dikimden yaklaşık 12 saat önce fidelere su verilmelidir.

Saksida domates biber kac gunde Sulanir?

Domates fidelerinin sağlıklı şekilde büyümesi için 3 günde 1 defa olacak şekilde sulamalısınız.

Domates ektikten sonra bakımı nasıl yapılır?

Domates ektikten sonra bakım nasıl yapılmaktadır? Derin sürümle hazır olan toprak, sonbaharda 3-4 ton/da ahır gübresi alır. İlkbaharda ise karık hazırlığından önce taban gübresi alır. Fosforlu gübrenin tamamı gider. Diğerlerin üçte biri taban gübresi olarak gider.

Domates kaç günde çıkar?

İşlenmiş toprağa domates tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız. Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız. Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 15-20 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *